Aktualności

Tegoroczny konkurs kulinarny "Świętokrzyski Mistrz Kuchni 2018"- kategoria Juniorzy okazał się szczęśliwy dla uczniów Zespołu Szkół ZDZ w Kielcach. Dwie -z czterech naszych ekip- stanęły na podium. Angelika Perz i Iza Kwas zajęły w klasyfikacji generalnej drugie miejsce, natomiast  Karol Starzyk i Milena Buchcic trzecie. Dwóm innym ekipom niestety brakło kilku punktów do podium.

To już siódma edycja tego konkursu promującego kuchnie regionalną.  Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy, z którą nasze szkoły ściśle współpracują,  była  partnerem merytorycznym tego wydarzenia. W konkursie wystartowało 13 dwuosobowych drużyn ze świętokrzyskich szkół o profilu gastronomicznym. Uczniowie zaprezentowali bardzo wysoki poziom, świetnie poradzili sobie z tematem konkursu. Ich zadaniem było wykonanie przystawki: ryba wędzona/burak oraz dania głównego: kaczka/nowalijki. Serdecznie gratulujemy uczniom wyróżnionym startem w tym prestiżowym konkursie , a szczególne uznania kierujemy do laureatów. Brawo!

dziennik

logowanie_office1.jpg

ikona pytania 3

wirtualny spacer

wirtualny spacer